BelliniBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bellini

Detta är drinken som påminnner om solned-gången i en målning av den venitianska 1400-talskostnären Giovanni Bellini.

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser
    • 3 cl

      Persikolikör
    •  

      Persikopuré
    • 15 cl

      Mousserat torrt vin
    • 1 droppe

      Grenadin
    •  

      Iskuber
    •  

      Champagneglas
    •  

      eller
    • Tillbehör:
  • Gör så här:
    1. Kyl ett champagneglas med is.
      Häll bort isen.

    2. Häll persikolikör eller persikopuré i glaset.
      Tillsätt en droppe grenadin.

    3. Fyll på med kallt mousserande torrt vin.

    Kommentar:
    Byts persikopurén ut mot mangopuré så får man en Mango Bellini.

KOCK: Cat Bar, SpisaCat Bar, Spisa

Uppdragsgivare:www.catbar.sewww.catbar.se

Kockens tips!

Bellini uppfanns 1948 på Harry´s Bar i Venedig av Giuseppi Cipriani. Originalet blandades med persiko­puré och Prosecco (italienskt mousserande vin). Drinkens skapare tyckte att drinkens unika färg påminde om solnedgången i en målning av den venitianska 1400-talskostnären Giovanni Bellini. Därav namnet.

Kommentar
Om oss