50 min
12 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
700 gram
Renytterfilé1 msk
Matfett (smör)Salt & peppar
200 gram
Blandsvamp150 gram
Sidfläsk (rimmat)0.50 dl
Pinjenötter2 dl
Madeira1 dl
Vatten1.50 msk
Viltfond (konc)1 dl
Tranbärsjuice1.50 msk
Maizena0.60 kilo
PotatisKOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
MENYFÖRSLAG
Tranbärsjuice är i allmänhet söt. Om inte, tillsätt ev lite socker till såsen. Var också försiktig med mängden om juicen är koncentrerad, m.a.o. smaka av efter eget tycke.
Var lite sparsam med salt på köttet så att inte såsen blir för salt. Ett alternativ är att salta köttet efter tillagning, eller laga såsen vid sidan om och tillsätta lite steksky i taget.