Renytterfilé med svampmixBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Renytterfilé med svampmix

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 12 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Renytterfilé
    • 1 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    • Svampmix:
    • 200 gram

      Blandsvamp
    • 150 gram

      Sidfläsk (rimmat)
    • 0.50 dl

      Pinjenötter
    • Sås:
    • 2 dl

      Madeira
    • 1 dl

      Vatten
    • 1.50 msk

      Viltfond (konc)
    • 1 dl

      Tranbärsjuice
    • 1.50 msk

      Maizena
    • Tillbehör:
    • 0.60 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Råstek potatis: Skala och tärna potatis. Skölj den i kallt vatten. Låt rinna av.

      Hetta upp matfett på hög värme och stek potatisen i omgångar 5-10 min. Sänk värmen och efterstek all potatis ca 10 min.

    2. Stek filé: Klappa filéerna med salt och peppar. Hetta upp stekpanna med matfett på medelhög värme.

      Stek filéerna på vardera sidan 4-5 min. Ta ur och låt köttet vila ca 10 min i folie. Spar stekfettet.

    3. Sås: Tillsätt maidera, vatten, fond och tranbärsjuice i pannan. Koka ner tills halva vätskan försvunnit.

      Tillsätt maizena till lagom tjocklek och smaka av med salt och peppar. Låt efterkoka 5 min.

    4. Svampmix: Rensa, skär svampen i bitar. Strimla fläsket och stek det på medelhög värme 3-5 minuter.

      Tillsätt svamp och stek bort vätskan ca 5 min. Tillsätt nötter. Smaka av.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

MENYFÖRSLAG

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kockens tips!

Tranbärsjuice är i allmänhet söt. Om inte, tillsätt ev lite socker till såsen. Var också försiktig med mängden om juicen är koncen­trerad, m.a.o. smaka av efter eget tycke. Vill man lyxa till det, byt ut ytterfilé mot (inner-)filé som är mörare.

Kommentar
Liknande recept
Om oss