Soupe été de tomate - tomatsoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Soupe été de tomate - tomatsoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min( + 16 h )

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • Dag 1
    • 3 kilo

      Tomater (väl mogna)
    • 1 tsk

      Strösocker
    • Dag 2
    • 5 cm

      Gurka
    • 2 styck

      Tomater
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:

    Dag 1

    1. Skär de mogna tomaterna i små tärningar. Lägg i en skål och blanda ner sockret.

    2. Lägg tomattärningarna i en silduk som hängs upp ovanför en skål. Låt tomatjuicen droppa ner i skålen över natten.

    Dag 2

    1. Kyl soppan i kylskåp några timmar.

    2. Dela resterande tomater och gröp ur innanmätet. Tärna tomat och gurka.

    3. Häll upp tomatjuicen i tallrikar och lägg i tomat- och gurkhacket. Strö över salt och nymalen peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Vanligen är det då någon söt frukt som t.ex. mango eller en sötaktig sås som ger rätten dess karaktär.  LÄS MER
Kockens tips!

Om tomaterna endast får stå och droppa från duken blir soppan alldeles vit. Hjälper man till med att krama ur vätskan ur duken blir soppan orange (som bilden visar). Soppan är en utmärkt förrätt på sommaren.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel tomatsoppa

Enkel tomatsoppa

20 minEnkelt

Om oss