Raggmunk med lingon och fläskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Raggmunk med lingon och fläsk

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Potatis
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 16 skiva

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    •  

      Lingonsylt (rårörda)
  • Gör så här:
    1. Vispa samman mjölet med lite mjölk.
      Vispa i resten av mjölken, ägg och salt.
      Skala och riv potatisen i fina strimlor. Tillsätt äggsmeten. Rör om. Låt vila 5 min.

    2. Hetta upp matfett på medelhög värme.
      Grädda tunna pannkakor. Späd med lite mjölk om smeten är för tjock. Stek tills gyllenbrun och lätt knaprig. Vänd.

    3. Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills det blivit knaprigt på båda sidorna.

    4. Raggmunkarna serveras varma med fläsk och lingon, gärna rårörda.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Raggmunk är klassisk svensk husmanskost. Knaperstekt fläsk är gott till, men förekom sparsamt förr i tiden och ansågs som lyx. Fläsket kan skäras i tärningar och blandas i smeten. Äppelmos är ett alternativ till lingon. Raggmunk som pulver finns i handeln.

Kommentar
Liknande recept
Om oss