Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Skriv ut

  • Dela

Handla på

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Lingon (färska)
    •  

      eller färskfrysta
    • 0.50 kilo

      Strösocker
  • Gör så här:
    1. Rensa lingonen i vattenbad (skräpet flyter). Häll lingonen i ett såll. Låt rinna av.  

    2. Blanda med socker lite i taget till lagom sötma enligt egen smak. Rör sakta om tills sockret löst sig och bären blivit mosiga. Alternativt servera helt utan socker. 

    3. Häll upp i väl rengjorda burkar med tättslutande lock.

    Alternativ:
    Det är enkelt att ha rårörda lingon i frysen, som man vid behov kan ta fram önskad mängd av. Vi rekommenderar ganska lite socker och lätt omröring, så att bären hålls hela. Detta ger sylten en syrligare smak, som väl bryter av mot huvudrätten.

    Sylten kan konsumeras direkt, men mår bra av att dra några timmar, eller någon dag.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Råraka med fläsk och lingon

Råraka med fläsk och lingon

  • 35 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kåldolmar

Kåldolmar

  • 1 h 30 min
  • 20 Ingredienser
  • Avancerat
Lingonsylt

Lingonsylt

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Råraka med fläsk och lingon

Råraka med fläsk och lingon

  • 35 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kåldolmar

Kåldolmar

  • 1 h 30 min
  • 20 Ingredienser
  • Avancerat
Lingonsylt

Lingonsylt

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Råraka med fläsk och lingon

Råraka med fläsk och lingon

  • 35 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Rårörda lingon med lite socker bör ätas ganska nygjord, då de har begränsad hållbarhet. Gör därför mindre mängder åt gången och frys övriga lingon. Önskas lingon med lång hållbarhet, se lingonsylt (som å andra sidan innehåller mycket socker).

Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Rårörda tranbär

Rårörda tranbär

10 minEnkelt

Om oss