Potatisplättar med fläsk och lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatisplättar med fläsk och lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Potatis (kokt)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Rökt fläsk
    • 4 dl

      Lingonsylt (rårörda)
  • Gör så här:
    1. Skala och skär potatis i bitar och koka på medelvärme i cirka 10 minuter.

    2. Mosa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Mixa till en jämn tjock smet. Smaka av med salt och peppar.

    3. Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Klicka ner smet i pannan. Stek tills de är gyllenbrun. Vänd.

    4. Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills knaprigt.

    5. Serveras plättarna varma med fläsk och lingon, helst rårörda.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Potatisplättar är ett utmärkt sätt att bli av med överbliven kokt potatis. Kan även serveras som tillbehör till mat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Raggmunk med lingon och fläsk
Om oss