35 min
4 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
2 Antal portioner
0.60 kilo
Potatis8 skiva
Rökt fläsk (el. rimmat)Matfett till stekning
Lingonsylt
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Skölj potatisrivet i kallt vatten om krispigare raka önskas och låt sedan rinna av i såll. Sådan raka är dock svårare att steka då den håller ihop sämre. Vinterpotatis är bättre än färsk. Mycket smör i panna eller ett ägg i smeten underlättar. Lätta gärna rakan med stekspade efter en stund för att den inte skall fastna och vänd den helst i luften med ett kast (kräver övning).
Rårakor är klassisk svensk husmanskost. Ett alternativ till lingon är äppelmos. Små rårakor med löjrom, lök och lätt crème fraiche är en förträfflig förrätt. Råraka passar även bra till stekt kött mm och kallas också för Rösti.