Karelsk rågpirog - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 30 min )

    • 5 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Stora piroger

    • 3 dl

      Rågmjöl (fint)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1.20 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Fyllning 65 g/portion
  • Gör så här:
    1. Blanda rågmjöl, salt och vatten. Tillsätt vetemjöl. Knåda degen fast. Forma till en längd och dela i portionsbitar. Forma till bullar och lägg på en handuk.

    2. Förbered fyllning. Alternativ se nedan.

    3. Sätt ugnen på 250ºC.

    4. Kavla ut degen tunnt till ovala kakor. Lägg 2 msk fyllning på varje pirog. Vik ihop och tryck till kanterna med gaffel.

    5. Lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda 15 minuter, avsluta ev med att grilla några minuter för knaprigare yta.

    6. Serveras varm eller kall, gärna med sallad.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Fyllningar

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Piroger har sitt ursprung i Östeuropa och lagas vanligtvis med rågmjöl. Antingen enbart rågmjöl, eller som i menyse:s förslag uppblandat med vetemjöl. Rågmjöl ger en extra smakupplevelse.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Karelsk rågpirog
1 voting
Karelska pirogsnittar
Om oss