Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirogBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Spenat (fryst hel)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 75 gram

      Fetaost
    • 2 msk

      Crème fraiche
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tina spenaten och pressa ur all vätska.
      Om färsk spenat, finhacka den.
      Skala och grovhacka lök.
      Grovhacka eller grovriv ost.

    2. Fräs lök i panna med lite matfett på medelvärme i 3-5 minuter, tills den är mjuk och glansig.

    3. Tillsätt spenat och fräs ytterligare i ett par minuter. Tag av från plattan.

    4. Tillsätt ost och låt den smälta.
      Rör ner crème fraiche.
      Smaka av med salt och peppar.

    5. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Karelsk rågpirog - grundrecept

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

  • 45 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Pirog på smördeg - grundrecept

Pirog på smördeg - grundrecept

  • 20 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Allehanda ostar passar som fyllning i piroger. Får- och getostar, mjukostar, färskostar , hårdostar. Välj efter behag. Variera gärna även med olika grönsaker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconfyllning till bl.a. pirog
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss