Köttfärsfyllning till bl.a. pirogBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 4 msk

      Tomatpuré
    • 2 tsk

      Sambal oelekpasta
    •  

      el. chilipepparsås
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.

    2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Fräs lök och köttfärs några minuter tills färsen fått färg. Rör om så att färsen blir jämt grynig.

    3. Tillsätt tomatpuré till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och sambal olek eller chilipepparsås efter egen smak.
      Starkt kryddad fyllning passar i piroger.

    4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Karelsk rågpirog - grundrecept

Karelsk rågpirog - grundrecept

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

  • 45 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Baconfyllning till bl.a. pirog
0 voting
Laxfyllning till bl.a. pirog
Om oss