Karelska pirogsnittarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karelska pirogsnittar

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min( + 45 min )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 dl

      Rågmjöl
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 tsk

      Salt
    • Fyllning:
    • 2 dl

      Långkornigt ris
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 burk

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 200 gram

      Köttfärs (blandfärs)
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 3 msk

      Tomatpuré
    •  

      Kryddor?
  • Gör så här:
    1. Blanda rågmjöl, salt & vatten. Tillsätt vetemjöl. Knåda degen fast. Forma till en längd, dela i portionsbitar. Lägg på en handduk, låt vila.

    2. Fyllning 1: Koka riset i 4 dl lättsaltat vatten på medellåg värme tills vattnet har kokat in. Hårdkoka och finhacka äggen. Blanda ris, ägg och hackad ansjovis+spad.

      Fyllning 2: Fräs färs och finhackad lök på medelhög värme tills den är genomstekt i ca 7 min. Smaka av med tomatpuré & kryddor. Sätt ugnen till 250 grader.

    3. Kavla ut degen tunnt 12 cm bred. Lägg på fyllning i mitten, vik över och tryck till kanten med gaffel. Lägg på smord plåt eller papper. Grädda cirka 15 minuter till torr och fin yta. Skär 2 cm breda snittar.
      Servera dem varma eller kalla.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är oftast kraftfull men sällan enbart salt, utan vanligtvis smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter som t.ex. piroger.  LÄS MER
Kockens tips!

Karelska pirogsnittar bakade på kraftfullt rågmjöl och med smakstarkt innehåll passar utmärkt som drinktilltugg eller på smörgåsbordet. Vi föreslår hälften med kryddstark färs och hälften med ansjovis & ägg. Fast det mesta passar som fyllning.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Karelsk rågpirog
Om oss