Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hummer med tre sorters kaviar (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Hummer (kokt)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 200 gram

      Forellrom
    • 200 gram

      Löjrom
    • 200 gram

      Stenbitsrom (svart)
    • 2 tsk

      Hummerfond (konc)
    •  

      Ger en halv/portion
  • Gör så här:
    1. Bryt loss hummerstjärten och klipp upp skalet. Ta ut köttet. Klipp bort skalet på klorna och skrapa ut resten av det ätliga och finhacka ev. större bitar. Blanda med crème fraiche och fond.

    2. Fördela hummerkött och lägg upp kaviaren vackert på tallrikar. Dekorera gärna med dill och hummerhuvudet. Servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Hemkokt hummer

Hemkokt hummer

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Lyxvarianten: Ersätt stenbitskaviaren mot belugarom (rysk/iransk kaviar).

Kommentar
Liknande recept
Om oss