Stekt blodpudding med fläsk & lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stekt blodpudding med fläsk & lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Blodpudding
    • 12 skiva

      Rökt fläsk
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Lingonsylt (rårörda)
  • Gör så här:
    1. Skär blodpuddingen i cm-tjocka skivor.

    2. Stek fläsket gyllenbrunt och knaprigt i panna utan eller med lite fett, på medelhög värme.

    3. Stek skivorna i panna med lite matfett på medelvärme i 2-4 minuter på var sida. Har man bara en panna kan blodpuddingen läggas ovanpå fläsket.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälver som lever, njure och hjärta är smakrik mat. Tillsammans med olika tillbehör gör detta att de flesta anrättningar klassas som smakrika. Inälver som lever, njure och hjärta är magert kött, men tillsatser och tillbehör gör rätt  LÄS MER
Kockens tips!

Hemrörda lingon ger en syrlig pikant smak, som inte erhålles med köpta. Dessutom kan man bestämma sockermängden själv. Vi kan även rekommendera en råkostsallad till.

Kommentar
Liknande recept
Om oss