Vegetarisk kålrot- och morotslådaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vegetarisk kålrot- och morotslåda

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kålrot
    • 100 gram

      Morot
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 2 styck

      Vegetarisk buljongtärning
    • 6 msk

      Rågmjöl
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 2 krm

      Ingefära (mald)
    • 8 styck

      Kryddpepparkorn
    • 2 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Krossa krydpeppar.

    2. Skär kålrötter och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i vatten med buljong. Mosa dem när de är färdigkokta.

    3. Blanda rågmjöl, ingefära och grädde i en bunke. Tillsätt ägg och kryddor. Rör ner blandningen i moset.

    4. Smöra en eldfast form med hälften av smöret och lägg i moset. Släta till ytan och häll över ett tunt lager med rågmjöl. Klicka över resten av smöret.

    5. Grädda i ugn i 30 minuter.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt är inspirerad av det finska julbordet, men serveras året om som tillbehör till alla slags rätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Finsk morotslåda

Finsk morotslåda

1 h 15 minMedel

0 voting
Ugnstekt fläskfilé med kålrot
Om oss