Ugnstekt fläskfilé med kålrot

Ugnstekt fläskfilé med kålrot

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 900 gram

      Fläskfilé (hel bit)
    • 1 styck

      Kålrot
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 125°C.

    2. Putsa köttet. Torka av. Salta och peppra runt om.

    3. Skala och tärna kålrot.

    4. Bryn köttet runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg i en ugnsfast form.

    5. Bryn kålroten i smör tills den har blivit gyllenbrun. Lägg kålroten runt köttet i formen. Häll över överblivet fett från stekpannan.

    6. Stick in en stektermometer till mitten av köttet. Ställ in ugnen. Stek till 62-65°C, cirka 1 timme.

    7. Skiva köttet. Lägg upp tillsammans med kålroten och servera.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnsstekt fläskfilé med kålrot
Om oss