2 h
15 Ingredienser
Avancerat
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
8 Antal portioner
1 styck
Tjäder6 skiva
Rökt fläsk (el. bacon)Salt & peppar
Hushållssnöre
2 st liten
Lök (schalottenlök)1 st liten
Morot0.50 stjälk
Stjälkselleri4 kvist
Persilja8 dl
Vatten3 msk
Oxfond (konc.)3 dl
Rött vin30 gram
Smör2 msk
Svarta vinbär16 styck
Potatis3 msk
StröbrödKOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
TILLHÖRANDE RECEPT
Stektid är lite knepigt då fågelns storlek kan variera kraftigt (1-3 kg) 30-75 min. Stektermometer kan fungera på större fågel. Innertemperatur 65 grader = medium (bild).