VinbärssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vinbärssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 5 dl)

    • 8 kvist

      Rosmarin
    • 1 kruka

      Timjan
    • 3 msk

      Olivolja
    • 4 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Svart vinbärslikör
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär ner rosmarin och timjan grovt.

       

    2. Hetta uppolja i tjockbottnad kastrull. Lägg i rosmarin och timjan. Fräs tre minuter.

       

    3. Slå på likör, grädde och kycklingfond. Salta och peppra. Låt småputtra i tio minuter.

       

    4. Sila av örterna och häll upp i skål.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar till kött och fågel.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Svart vinbärssås
Om oss