Svart vinbärssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svart vinbärssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Lök (schalottenlök)
    • 1 styck

      Morot
    • 0.50 stjälk

      Stjälkselleri
    • 2 msk

      Svarta vinbär
    • 3 dl

      Rött vin
    • 8 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Oxfond (konc.)
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Smör
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och morot. Hacka selleri.

    2. Fräs lök, morot och selleri i matfett några minuter tills löken är glansig (ej bränd).

    3. Tillsätt vatten+fond och rödvin. Reducera (koka ner) till halv volym. Sila såsen. Värm på.

    4. Vispa ner lite mjöl om tjockare sås önskas. Låt koka i 3 minuter.

    5. Ta av kastrullen från plattan. Smaka gärna av med (silad) steksky. Red med (vispa ner) en smörklick. Tillsätt vinbär.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Vinbärssås

Vinbärssås

15 minEnkelt

Om oss