Spiskumminglaserat majskycklingbröstBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Spiskumminglaserat majskycklingbröst

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 15 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Majskycklingbröst
    • 100 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 msk

      Sirap (vit)
    • 1 msk

      Apelsinjuice (konc.)
    • 2 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Sherryvinäger
    • 500 gram

      Fettucini (bandpasta)
    • 1 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 50 gram

      Spenatblad (färsk)
  • Gör så här:
    1. Förberedelse: Sätt ugnen på 150ºC.
      Torka av majskyckling­brösten med papper. Skölj spenat och tomater. Dela tomaterna. 

    2. Fläsk: Strimla sidfläsket tunt. Hetta upp stekpannan till medelvärme och stek fläsket knaprigt. Lyft ur och låt rinna av.

    3. Kyckling: Hetta upp pannan med stek­flottet och stek kycklingen på medelhög värme, först med skinnsidan nedåt några minuter. Vänd när bröstet tagit färg.
      Lägg över kycklingen i en ugnsfast form.

    4. Glasyr: Lägg tillbaka fläsket i stekpannan och tillsätt tomatpuré, sirap, apelsinjuice och spiskummin. Låt reducera/koka ner och smaka av med salt och peppar.
      Lägg glazén på kycklingen.

    5. Tomater: Blanda körsbärstomater med olivolja, socker, salt och sherryvinäger. Lägg dem bredvid kycklingen i formen.
      Ställ in i ugnen i 15-20 min.

    6. Pasta: Koka enl. anvisning på förpackning. Häll av pastan i durkslag.

      Ställ tillbaka pastakastrullen och koka upp créme fraiche och saffran på eftervärmen. Häll tillbaka pastan och tillsätt spenat.
      Rör om, salta och peppra.

KOCK: Rent-a-Chef / SpisaRent-a-Chef / Spisa

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Meny à la Rent a Chef:

Vit chokladpannacotta med basilikaananas

Vit chokladpannacotta med basilikaananas

  • 25 min
  • 9 Ingredienser
  • Avancerat
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Om oss