Stekt majskycklingbröst på potatis och purjolök med madeirasås

Stekt majskycklingbröst på potatis och purjolök med madeirasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Majskycklingbröst
    • 4 styck

      Potatis (fast sort)
    • 1.50 styck

      Purjolök
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 1.50 dl

      Madeira
    • 0.50 dl

      Sultanrussin (el. svarta)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka madeiran på hög värme (reducera) tills en tredjedel återstår. Tillsätt crème fraiche och sänk värmen till lägsta. Häll ner hälften av sultanrussinen. Smaka av såsen med salt och peppar.
    2. Skölj och eventuellt skala potatisarna. Dela på längden och skiva tunt. Skölj och skiva purjolöken i cm-stora bitar.
    3. Salta och peppra majskycklingen. Stek majskycklingen på hög värme med skinnsidan ner i tre minuter, vänd och stek ytterligare en halv minut. Efterstek i ugnsform i ugnen på 175 grader i 15 minuter.
    4. Stek potatisen i fettet från kycklingen och tillsätt purjolöken när potatisen mjuknat. Salta och peppra.
    5. Servera kycklingbrösten på potatis- och purjolöksröran, slå såsen runtom och garnera med några extra russin.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Festmåltid med liten ansträngning. Du kan välja vanligt kycklingbröst med skinn om du inte hittar majskyckling. Madeira kan bytas mot sherry.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt potatis

Stekt potatis

10 minEnkelt

0 voting
Spiskumminglaserat majskycklingbröst
Om oss