Vit chokladpannacotta med basilikaananasBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vit chokladpannacotta med basilikaananas

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min( + 3 h )

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 5 dl

      Vispgrädde
    • 125 gram

      Vit choklad
    • 200 gram

      Mascarpone
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Ananas (färsk)
    • 1 kruka

      Basilika
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Citronmeliss (färsk)
    • 3 styck

      Gelatinblad
  • Gör så här:
    1. Blötlägg gelatinbladen minst 5 minuter i kallt vatten. Skär av ändarna på ananasen. Ställ den upp och skär bort skalet.
    2. Koka upp grädde, mascarpone och socker. Tag av kastrullen från plattan när grädden kokar och tillsätt choklad och gelatinet. Se till att chokladen smält och att gelatinet löser sig ordentligt.
    3. Häll upp smeten i glas eller portionsformar och ställ in i kylen i cirka 3 timmar, eller tills pannacottan har stelnat.
    4. Skär ananasen i tärningar. Finhacka basilikan och blanda den med ananasen, pressa över citronsaft. Låt marinera tills pannacottan har stelnat.
    5. Stjälp upp pannacottan på desserttallrikar och skeda över ananasen. Garnera med citronmeliss.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Meny à la Rent a Chef:

Vit chokladpannacotta med basilikaananas

Vit chokladpannacotta med basilikaananas

  • 25 min
  • 9 Ingredienser
  • Avancerat
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kombinationen sötma och syrlighet ger välsmakande intressanta efterrätter. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas. Rätterna är som regel kaloririka.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt ingår i Rent a Chefs vårmeny 2006. Spisa samarbetar med Rent a Chef, som hyr ut professionella kockar till företag och privatpersoner, som vill uppleva något extra i privat miljö.
Kommentar
Liknande recept
Om oss