Soufflé au camembert

Soufflé au camembert

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Potatismjöl
    • 2 msk

      Smör
    • 4 styck

      Ägg
    • 100 gram

      Camembert
    •  

      Kajennpepparpulver
    •  

      Muskot
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skilj äggula och äggvita. Vispa vitorna med en nypa salt tills de är så styva att du kan vända bunken upp och ner.
    2. Smält smöret på låg värme i en kastrull, vispa i potatismjöl, mjölk och värm under omrörning. Vispa ner cayenne och lite muskot och därefter ost och äggulor. Låt svalna.
    3. Sätt ugnen på 175° och smöra formar med höga raka kanter, sätt eventuellt en remsa med smörpapper runtom (så sufflén kan resa sig utan att rinna över). Vänd försiktigt ned äggvitorna i den avsvalnade smeten och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter men öppna inte förrän tidigast efter 20 minuter annars sjunker sufflén ihop. Servera omgående.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Sufflé har rykte om sig att vara svårt, men faktum är att det sällan misslyckas. Viktigast är att gästerna sitter vid bordet och man serverar direkt från ugnen.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gâteau au citron
0 voting
Coq au vin

Coq au vin

1 h 30 minMedel

Om oss