Gâteau au citron

Gâteau au citron

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 bitar

    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 200 gram

      Smör
    • 4 styck

      Ägg
    •  

      Florsocker
  • Gör så här:
    1. Rör ihop socker, bakpulver och mjöl i en skål. Riv ner det yttersta skalet på citronen och pressa ur saften (cirka 3/4 dl). Vispa med ihop med rumsvarmt smör, tillsätt ett ägg i taget och vispa till en fluffig smet.
    2. Häll smeten i en smord springform och sätt in mitt i ugnen på 175° i cirka 30 minuter. Låt svalna på ett ugnsgaller. Pudra över florsocker strax innan servering.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Soufflé au camembert
0 voting
Coq au vin

Coq au vin

1 h 30 minMedel

Om oss