Rostbiffsallad med skållad tomatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostbiffsallad med skållad tomat

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 skiva

      Rostbiff (lagad)
    • 4 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Rödlök
    •  

      Sallatsblad
    •  

      t.ex. màche el. rucola
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten. Skålla tomaterna 1 min.
      Skölj dem i kallt vatten och skala.
      Skär i klyftor. Ta bort innanmätet.
      Finhacka lök.

    2. Lägg upp rostbiffen på tallrik.
      Garnera med tomat, lök och sallat.
      Häll lite olivolja på sallaten.
      Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten kan varieras med olika köttslag, sallater och grönsaker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skållat solrosbröd
Om oss