Rostbiffsallad med skållad tomat (lätt måltid)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostbiffsallad med skållad tomat (lätt måltid)

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 16 skiva

      Rostbiff (lagad)
    • 4 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 100 gram

      Sallatsblad
    •  

      t.ex. màche el. rucola
    •  

      Salt & svartpeppar
    • 2 msk

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 8 skiva

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten. Skålla tomaterna 1 minut. Skölj dem i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. Ta bort innanmätet.

    2. Finhacka lök.

    3. Lägg upp rostbiffen på tallrik. Garnera med tomat, lök och sallat. Häll lite olivolja på sallaten. Salta och peppra.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Rätten kan varieras med olika köttslag, sallater och grönsaker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalkonsallad (lätt måltid)
Om oss