Skållat solrosbröd

Skållat solrosbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h( + 24 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal limpor

    • Dag 1
    • 5 dl

      Vatten
    • 375 gram

      Grahamsmjöl
    • Dag 2
    • 5 dl

      Vatten
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 25 gram

      Smör
    • 100 gram

      Kesella
    • 19 dl

      Vetemjöl
    • 200 gram

      Solrosfrön
    • 1.50 msk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Dag 1: Koka upp vatten. Häll över mjöl. Låt stå i rumstemperatur över natten.

    2. Sätt ugnen på 250°C.

    3. Häll det skållade mjölet i en degblandare. Häll i övriga ingredienser utom solrosfrön och salt. Kör i 8 minuter. Blanda i salt och frön. Kör i 1 minut. Vila 40 minuter.

    4. Dela upp i lika stora bullar. Forma till limpor. Vänd i lite solrosfrön. Jäs under bakduk cirka 1 timme.

    5. Skär fleras  snitt tvärs över. Baka i 8 minuter. Sänk till 220°C. Baka i cirka 30 minuter (innertemperaturen ska vara 98 grader).

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Skållat solrosbröd
Om oss