Rödvinssås till köttBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödvinssås till kött

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Lök (schalottenlök)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    • 2 dl

      Rött vin
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 2 msk

      Vinbärsgelé
    •  

      Köttsky
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka scharlottenlök och vitlök.

    2. Hetta upp matfettet i en kastrull på medelvärme och fräs löken mjuk i några minuter (ej bränd).

    3. Tillsätt vatten+fond, hälften av rödvinet samt timjan. Låt såsen koka ner till hälften i cirka 5 min.

    4. Sila såsen. Tillsätt resten av rödvinet. Smaka av med (silad) köttsky, vinbärsgelé och peppar.

      För tjockare sås tillsätt lite matlagnings­mjöl. Rör om och låt såsen sjuda på låg värme i cirka 3 min.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Servera såsen till vilt-, nöt- fläsk- eller lammkött.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rödvinssås till fisk
Om oss