Rödvinssås till fisk Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödvinssås till fisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2 dl

      Rött vin
    • 3 kvist

      Persilja
    • 1 krm

      Timjan (torkad)
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Fiskfond (konc)
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök.

    2. Fräs löken mjuk i panna på medelvärme.

    3. Tillsätt rödvin, persilja, timjan och lagerblad. Koka ner vätskan till hälften.

    4. Tillsätt vatten+fond eller buljong. Koka upp.

    5. Sila såsen, hetta upp igen. Klara såsen med en klick smör. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Såsen är starkt färgande. Om såsen hälls över fisk ger det god smak, men ser inte så aptitligt ut.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rödvinssås till kött
0 voting
Chokladsås till fisk
Om oss