Tomat- och citronmarinad till kött el. fiskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Tomat- och citronmarinad till kött el. fisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 1 h 30 min )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 styck

      Tomater
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Citron
    • 2 styck

      Citrongräs
    • 1 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 3 msk

      Olivolja
    • 0.50 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala vitlök och grovhacka.
      Skiva nederdelen av citrongräset.
      Skär tomaterna i bitar.

    2. Mixa väl tomater med vitlök, olivolja, saften av citron, citrongräs och sambal oelek. Salta.

    3. Häll marinaden på kött eller fisk och låt stå i 1-2 timmar. Alternativt häll över kött och fisk i ugnsäker form och sätt in i ugnen.

      Spar gärna lite marinad som sås till maten.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rödvinssås till fisk
Om oss