Chokladsås till fiskBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Chokladsås till fisk

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Mörk choklad
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 0.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    •  

      Strösocker
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i kastrull och låt chokladen smälta i vattenbad.

    2. Koka upp vatten, fond och vitt vin i en kastrull.

    3. Tag av från plattan och häll i chokladen under vispning. Smaka av med salt, peppar och socker. Värm på inför servering.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vattenbad = liten kastrull stående i större med vatten.

Chokladsås till fisk? Låter det vansinnigt? Ja, men snarare vansinnigt gott! Prova.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chokladsås till fisk
0 voting
Rödvinssås till fisk
Om oss