Quinoasallad med feta och broccoliBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quinoasallad med feta och broccoli

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 2 dl

      Quinoa (svart)
    • 2 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Lantbuljong (ekologisk)
    •  

      el. konc. grönsaksfond
    • 500 gram

      Broccoli
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 kruka

      Basilika
    • 200 gram

      Fetaost
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Ansa och dela broccolin i små buketter.

    2. Koka upp vatten och fond. Lägg i quinoan. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt broccolin. Koka ytterligare i 5 minuter. Slå av vattnet i ett såll och låt svalna.

    3. Skala och skiva rödlök. Grovhacka koriander och baslilika. Blanda med quinoan.

    4. Lägg upp på fat och smula över fårost. Ringla över olivolja. Pressa över citron. Salta och peppra.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Pepparrotsyoghurt (tillbehör)

Pepparrotsyoghurt (tillbehör)

  • 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Fungerar som lättare måltid eller som tillbehör till mat. Halvera mängderna om rätten serveras som tillbehör.

Kommentar
Om oss