Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 1 styck

      Hönsbuljongtärning
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 huvud

      Broccoli (färsk)
    • 1.50 dl

      Sötmandel
    • 200 gram

      Fetaost
    • 1 msk

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Quinoa: Koka enligt förpackning med smulad buljongtärning och salt (ca 15 min).
       
    2. Rosta mandlar: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme utan fett. Rosta mandlarna under omrörning ett par minuter, tills de fått färg.
       
    3. Broccoli: Skär i små buketter.
      Koka upp lättsaltat vatten och koka hastigt broccolin i 1-2 minuter. Ta ur.
       
    4. Blanda quinoa med broccoli och olivolja.
      Smula över fetaost och strö över mandel.

KOCK: Karin IhreKarin Ihre

Uppdragsgivare:www.paenlaga.sewww.paenlaga.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med fr&  LÄS MER
Kockens tips!

Quinoa är släkt med spenat och rödbeta och vars små frön används. Quinoa har odlats flitigt i Sydamerika alltsedan inkafolkets tid. Fröna förekommer i olika varianter, gulvita, svarta, eller röda. Quinoa är enkel att tillaga och används ungefär som ris eller couscous.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kanderade mandlar och nötter
Om oss