Quinoasallad med feta, valnötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quinoasallad med feta, valnötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 2 dl

      Quinoa (röd)
    • 100 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 1.50 styck

      Squash
    • 200 gram

      Valnötskärnor
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 300 gram

      Fetaost
    • 1 styck

      Citron
    • 3 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skölj och koka quinoa enligt förpacning. Låt svalna.

    2. Sätt ugnen på 250ºC.

    3. Kärna ur paprika och skär i långa strimlor. Skär squash på snedden i cm-tjocka skivor.

    4. Ringla lite olja på ugnsplåt(-ar) och bred ut squash och paprika. Sätt in i ugnen och grilla i cirka 5 minuter tills fin färg.

    5. Hetta upp en stekpanna. Lägg i valnötter och ringla över tamarisoja. Rör om med träslev tills sojan sugits upp av nötterna.

    6. Lägg upp quinoa på stort fat. Pressa över citronjuice. Ringla över olivolja. Salta lätt. Lägg på grönsaker och valnötter. Toppa med fetaostbitar.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad. Sallader är ofta kraftfulla,   LÄS MER
Kockens tips!

Passar även som tillbehör t.ex. till varmrökt lax. Dubbla i så fall portionsvikten. Fungerar som ensamrätt men då bör portionsvikten tre- eller fyrdubblas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grön quinoasallad med avocado
Om oss