Profiteroles au chocolat

Profiteroles au chocolat

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2.50 dl

      Vatten
    • 125 gram

      Smör
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • Chokladsås:
    • 100 gram

      Mörk choklad
    • 1 dl

      Grädde
    • 3 tsk

      Strösocker
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Koka upp vattnet i en gryta, tillsätt smöret och låt det smälta helt. Ta grytan från värmen och vispa ner allt mjöl till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget med kraftiga visptag.
    2. Spritsa eller klicka ut matskedsstora klickar på ett bakplåtspapper, lämna avstånd mellan varje.
    3. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 15 minuter. För att de ska bli helt genomgräddade kan man ta ut plåten och sticka ett litet hål i varje med t.ex. ett grillspett i trä och baka ytterligare 8 minuter. Låt svalna.
    4. Koka upp vatten till chokladsåsen, tillsätt choklad, grädde och socker. När chokladen smält tag av från värmen och rör ner smöret. Ställ såsen åt sidan.
    5. Servera profiterolerna fyllda med en liten kula glass, ringla chokladsås över.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gâteau au citron
0 voting
Soufflé au camembert
Om oss