Pirog på smördeg - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pirog på smördeg - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 15 min )

    • 3 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    15 Antal piroger

    • 1 förp.

      Smördeg (djupfryst)
    • 1 styck

      Ägg
    •  

      Fyllning 65 g/portion
  • Gör så här:

    Smördeg finns att köpa i handeln, antingen frysta plattor (5st 10x30cm) eller kyld (25X45cm). Egen smördeg?

    1. Förbered fyllning: Det mesta passar - smörstekt svamp, rökt lax, finskuret kött, ost, ägg etc. Se fyllningsförslag till höger.

    2. Sätt ugnen på 225ºC.

    3. Vispa upp ägg i kopp.

    4. Kavla ut varje platta & dela i 3 kvadrater, alternativt ta ut runda kakor. Lägg på 1 msk kall fyllning på varje pirog. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop, tryck till kanterna med gaffel.

    5. Lägg bakplåtspapper på plåtar och pensla pirogerna med ägg. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Grilla eventuellt sista minuterna för brunare yta.

    6. Serveras varma el. kalla gärna med sallad.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Fyllningar till pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

Ansjovis & äggfyllning till bl.a. pirog

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Baconfyllning till bl.a. pirog

Baconfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

Köttfärsfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Köttfyllning till bl.a. pirog

Köttfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Laxfyllning till bl.a. pirog

Laxfyllning till bl.a. pirog

  • 15 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

Ost- & spenatfyllning till bl.a. pirog

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Piroger kan göras på många sätt med olika degar och fyllas efter tycke och smak. Finpiroger bakas med smördeg eller filodeg (finns att köpa i handeln) och bör ätas nybakade t.ex. som drinktilltugg eller till soppa. Finpiroger är inte lämpliga att frysa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pirog på smördeg

Pirog på smördeg

20 minEnkelt

0 voting
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

45 minEnkelt

Om oss