Klassisk lövbiffBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassisk lövbiff

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Lövbiff (innanlår 1 cm)
    • 1 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    • 50 gram

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 msk

      Pepparrot (nyriven)
    •  

      Blandsallat
  • Gör så här:
    1. Skala potatis och skär i tunna skivor eller småtärna den. Skölj i vatten och låt rinna av väl. Skala och hacka lök. Riv pepparrot. Ansa och skär sallad. Banka ut köttskivorna till lagom storlek.

    2. Råstek potatisen i rikligt med smör på hög värme tills den är knaprig och fått gyllenbrun färg. Stek i omgångar, inte för mycket i taget. Håll den varm. 

    3. Mjukstek lök i smör några minuter i en annan panna. Håll den varm.

    4. Hetta upp en (grill-)panna så att den blir riktigt het. Halstra, dvs stek utan fett, köttet i cirka 15 sekunder på var sida. Köttet får gärna vara lätt rått. Kan också stekas i het panna med lite smör. Salta och peppra.

    5. Servera genast, helst på varm tallrik. Placera pepparrot och äggula på biffen. Lök, sallad och potatis vid sidan om.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Pommes frites

Pommes frites

  • 30 min
  • 4 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Lyxig snabbmat som är lätt varieras.
I stället för pepparrot och äggula kan exempelvis aromsmör väljas. Alla sorters stekt eller friterad potatis passar till.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillad lövbiff

Grillad lövbiff

10 minEnkelt

0 voting
Halstrad lövbiff

Halstrad lövbiff

35 minEnkelt

Om oss