Pommes fritesBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pommes frites

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Potatis (fast sort)
    • 2 liter

      Frityrolja
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och skär potatisarna i jämna stavar cirka 5 cm långa och 1 cm tjocka. Skölj stavarna i kallt vatten och låt dem rinna av på hushållspapper. De skall vara torra.

      Anm: För att pommes frites skall bli riktigt krispiga måste stärkelsen lakas ur. Lägg den skivade potatisen i rikligt med kallt vatten och ställ i kylskåp två timmar. Låt dem sedan rinna av, väl torkade. Vatten i frityroljan sprätter farlig het olja.

    2. Hetta upp oljan till 180°C antingen en fritös eller i en stor gryta. Lägg i potatis-stavarna och fritera dem gyllenbruna. Salta och servera pommes fritesen direkt.

    3. Om stor mängd: Fritera i omgångar och låt friten bli mjuka utan att ta färg. Tag upp och lägg att rinna av. Precis före servering så friteras potatisen på nytt tills den fått gyllenbrun färg.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera pommes frites till olika stekta eller grillade rätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pommes Anna

Pommes Anna

30 minMedel

Om oss