Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hjortronsyltade kantareller (tillbehör)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 10 h )

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Kantareller (färska)
    •  

      el. annan svamp
    • 1.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vatten
    • 4 blad

      Lagerblad
    • 5 styck

      Kryddnejlika
    • 5 styck

      Rosépeppar (hel)
    • 0.50 tsk

      Sambal oelekpasta
    • 100 gram

      Hjortronsylt
    • 1 krm

      Salt
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp och skär i mindre bitar.
      Lägg över i en burk eller skål.

    2. Koka upp ättikssprit, vatten och socker.
      Tillsätt lagerblad, nejlikor, rosépeppar och sambal oelek. Låt koka tills lagen blir simmig. Tillsätt i hjortron och salta.

    3. Slå den varma lagen över svampen.
      Låt svalna och ställ kallt i ett dygn.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

  • 2 h 30 min
  • 22 Ingredienser
  • Medel
Tjälknöl (tjälknul) - grundrecept

Tjälknöl (tjälknul) - grundrecept

  • 15 h
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Syltad svamp passar utmärkt till kött, i synnerhet till viltkött.

Kommentar
Om oss