Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstekBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min( + 48 h )

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Rådjursstek
    •  

      el. hjortstek
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
    • Marinad:
    • 1 styck

      Gul lök (hackad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Morot
    • 8 dl

      Rött vin
    • 5 styck

      Kryddpepparkorn
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • 2 blad

      Lagerblad
    • Sås:
    • 3 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Maizena
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    • 200 gram

      Sallat
  • Gör så här:
    1. Marinera: Lägg steken i en bunke (fryst stek behöver ej tinas). Hacka morot och lök. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över köttet. Låt stå i kylskåp i minst 2 dygn. Vänd köttet en gång per dag.

    2. Dag 3: Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om på medelhög värme. Salta köttet och tillsätt hälften av marinaden och låt köttet bräsera (steka) under lock på låg värme i ca 1½ timme. Späd med resten av marinaden under tiden.

    3. Koka potatis och förbered grönsaker under tiden.

    4. Sås: Häll grädde i en kastrull. Smaksätt med marinad, salt och peppar. Låt småkoka i 3-5 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Tillbehörsalternativ

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

  • 1 h
  • 5 Ingredienser
  • Medel
Stekt svamp - grundrecept

Stekt svamp - grundrecept

  • 20 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Liknande Recipes
Om oss