Burgare, kantareller och mozzarella

Burgare, kantareller och mozzarella

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Nötfärs
    • 300 gram

      Kantareller (färska)
    • 2 tsk

      Salt
    •  

      Svartpeppar (grovmald)
    •  

      Smör
    • 1 styck

      Surdegsbröd, limpa
    • 1 gram

      Mozzarella
    • 12 styck

      Körsbärstomater
    • 8 skiva

      Lufttorkad skinka
    •  

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Stek rensade kantareller i en torr panna, tills de slutat vätska sig, då slänger du i en rejäl klick smör och fräser kantarellerna.
    2. Blanda ihop nötfärs, salt och peppar i en bunke, forma 4 stycken rejäla burgare. Stek burgarna ett par minuter på varje sida och lägg på en skiva mozzarella som får smälta med.
    3. Montera burgarna genom att lägga sköljd rucola på rostat surdegsbröd, fortsätt med burgare och mozzarella. Lägg på lufttorkad skinka och rejält med stekta kantareller.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Har man tid är det supergott att dela körsbärstomaterna, pressa ur kärnor plus vätska och "torka" tomathalvorna i ugnen 15 minuter på 200 grader.
Kommentar
Om oss