Grillade BBQ Wings med ädelostkräm och grönsakssticks (plockmat)

Grillade BBQ Wings med ädelostkräm och grönsakssticks (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Marinerade kycklingvingar (Kronfågel)
    • 50 gram

      Gurka
    • 50 gram

      Morot
    • 50 gram

      Blekselleri
    • Kräm:
    • 100 gram

      Ädelost
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt
    •  

      Vitpeppar (nymald)
  • Gör så här:
    1. Mosa ost. Blanda ner crème fraiche och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
    2. Skölj, skala och skär säsongens gröna i snygga, raka stavar. Lägg upp på ett stort fat tillsammans med krämen.
    3. Sätt på grillen. När du har en bra grillglöd, grilla kycklingvingarna 15-20 minuter totalt och vänd flera gånger. Servera till grönsaksstavarna och krämen.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddhetta skapas av curry, kryddpeppar, chili och andra starka kryddor. Hit räknas även tydligt kryddiga fågelrätter, även om inte kryddningen skapar hetta i munnen. Kryddig mat ställer speciella krav på dryckesval.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Tillsätt ½ finhackad röd chili i krämen för att "hotta upp". Smaklig måltid!

Går att servera som förrätt eller en liten sommarlunch.
Kommentar
Om oss