BBQ Wings med ananaschutney och grillad sötpotatis

BBQ Wings med ananaschutney och grillad sötpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 14 styck

      Marinerade kycklingvingar (Kronfågel)
    • 4 styck

      Sötpotatis
    • Chutney:
    • 1 styck

      Ananas (färsk)
    • 0.50 dl

      Äppelcidervinäger
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1.25 dl

      Råsocker
    • 1 tsk

      Chilifrukt (röd, hackad)
  • Gör så här:
    1. Tänd grillen. Skala och skär ananas i 1 cm bitar. Hacka vitlök och chili.
    2. Lägg hälften av ananasen i en kastrull tillsammans med vinäger, vitlök, socker och ev chili. Koka upp. Sänk värmen och sjud på svag värme 25-30 minuter.
    3. Skär sötpotatis i klyftor. Förkoka i lättsaltat vatten. Pensla med olivolja och salt.
    4. När du har en bra grillglöd. Grilla kycklingvingar 15-20 minuter totalt och vänd flera gånger. Grilla sötpotatisen och den resterande ananasen till önskad färg. Servera till kycklingvingarna.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips: Trä upp kycklingvingarna på blötlagda träspett för att underlätta grillningen. Smaklig måltid!

Kommentar
Om oss