Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche

Gårdskyckling med grönsakspotpourri och dillfraiche

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 styck

      Ugnsklar gårdskyckling
    • 500 gram

      Potatis
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Zucchini
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 800 gram

      Körsbärstomater
    • 1 styck

      Broccoli (färsk)
    • 2 förp.

      Gourmet crème fraiche dill
  • Gör så här:
    1. Stek kyckling enligt anvisning på förpackningen.
    2. Dela potatis. Skala och skär morot i stavar. Skiva zucchini. Skala och klyfta rödlök. Skär paprika i mindre bitar. Dela broccoli i små buketter.
    3. Lägg efter cirka 1 timmes tillagning potatis, morötter, squash, rödlök och paprika i en separat form. Sätt in i ugnen bredvid kycklingen.
    4. Förväll broccoli hastigt. Lägg tillsammans med tomatklasar bredvid grönsakerna de sista 10-15 minuterna av tillagningen. Låt steka med tills allt ungefär är färdigt samtidigt. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Tips: Har man två ugnar så lägg grönsakerna på en separat långpanna med 200°C värme.
    5. Servera kyckling med potatis, grönsaker och dill fraiche. Smaklig måltid!

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Gourmet crème fraiche dill är en färdigkryddad sås som finns i mejerihyllan. Om den är svår att få tag på blanda crème fraiche med dill, vit balsamvinäger, lök, salt och svartpeppar.
Kommentar
Om oss