Gårdskyckling med smått och gott

Gårdskyckling med smått och gott

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 styck

      Ugnsklar gårdskyckling
    • 100 gram

      Torkade aprikoser
    • 125 gram

      Katrinplommon
    • 4 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 0.50 dl

      Tranbär (torrfrysta)
    • 1 dl

      Cashewnötter (osaltade)
    • Sås:
    •  

      Steksky
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 msk

      Kalvfond (konc)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    •  

      Maizena (brun)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 170°C.
    2. Lägg kyckling i en större form. Stek cirka i 1,5 timme eller tills köttsaften är klar och utan rosa inslag.
    3. Kärna ur och klyfta äpple. Lägg efter cirka 1 timmes tillagning i frukt och nötter som får steka med resterande tid.
    4. Låt formen stå kvar i ugnen med luckan öppen några minuter innan den lyfts ur.
    5. Spara och sila skyn. Häll i en kastrull. Tillsätt vatten, vin och fond. Låt koka ihop i 10-15 minuter eller längre om man har tid.
    6. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med maizena till önskad konsistens.
    7. Servera kyckling med smått och gott, potatis och sås till.

KOCK: KronfågelKronfågel

Uppdragsgivare:www.kronfagel.sewww.kronfagel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är mycket stora portioner, fundera på att servera fler personer.
Kommentar
Om oss