Fläskpannkaka med lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskpannkaka med lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 150 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 2 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    •  

      Matfett (matolja)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Sätt eventuell ugn på 225 grader.
      Skär fläsket i tärningar.

    2. Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en slät klimpfri smet.
      Vispa ner resten av mjölk och ägg.
      Tillsätt fläsket.

    3. I ugn: Smörj en ugnsfast långpanna med matfett. Häll smeten i pannan och grädda pannkakan mitt i ugnen 25-30 min, tills den "stannat sig" (stelnat) och fått fin färg.

      I panna: Värm lite fett i pannan. Häll på smet och grädda (ev. i omgångar) på medelvärme tills smeten stannat sig.

    4. Serveras varm med lingonsylt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fläskpannkaka med lingon
0 voting
Rårörda lingon

Rårörda lingon

10 minEnkelt

Om oss