Fläskpannkaka med lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fläskpannkaka med lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Rökt fläsk (el. rimmat)
    • 4 styck

      Ägg
    • 8 dl

      Standardmjölk
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    •  

      Matfett till ugnsform
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
      Skär fläsket i tärningar.

    2. Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en slät klimpfri smet.
      Vispa ner resten av mjölken och äggen.
      Tillsätt fläsket.

    3. Smörj en ugnsfast långpanna med matfett.
      Häll smeten i pannan och grädda pannkakan mitt i ugnen 25-30 min, tills den "stannat" och fått fin färg. Serveras varm med lingonsylt eller rårörda lingon.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alternativ

Lingonsylt

Lingonsylt

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fläskpannkaka med lingon
0 voting
Rårörda lingon

Rårörda lingon

10 minEnkelt

Om oss