Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkornBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fetaostgratinerad kyckling med dinkelkorn

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 150 gram

      Fetaost
    • 4 dl

      Yoghurt (turkisk)
    •  

      el. crème fraîche
    • Marinad:
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Soja
    • 1 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 6 dl

      Dinkelkorn
    • 200 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Marinering: Skala och pressa vitlök.
      Blanda med soja, matolja, salt och peppar.
      Lägg kyckling och marinad i en plastpåse.
      Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden.
      Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

    3. Mosa fetaosten med yoghurt.
      Ta ut kycklingen och bred på osten.
      Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.

    4. Koka dinkelkorn enligt anvisning på förpackning. Förbered sallad.

KOCK: Mita, GI-bodenMita, GI-boden

Uppdragsgivare:www.giboden.sewww.giboden.se

ALTERNATIV

Fetaostgratinerad kyckling (GI)

Fetaostgratinerad kyckling (GI)

  • 30 min
  • 14 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fågelrätter är ofta syrliga tack vare att citron, apelsin, crème fraiche, kapris e.d. tillsätts som smaksättare av rätt eller i sås. Tillbehören ikan vara syrliga t.ex. en syrlig ost som i receptet Fetaostgratinerad kyckling.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fetaostgratinerad kyckling
Om oss