Fetaostgratinerad kycklingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fetaostgratinerad kyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 2 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 150 gram

      Fetaost
    • 4 dl

      Yoghurt (turkisk)
    •  

      el. crème fraîche
    • Marinad:
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Soja
    • 1 msk

      Rapsolja
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 300 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Marinering: Skala och pressa vitlök. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Lägg påsen i kylskåp i minst 2 timmar.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Ta ut filéerna ur påsen och lägg i ugnssäker form. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter.

    3. Mosa fetaosten med yoghurten.
      Ta ut kycklingen och bred på osten. Sätt tillbaka in i ugnen i 15-20 minuter.

    4. Förbered sallad. Servera.

KOCK: Mita, GI-bodenMita, GI-boden

Uppdragsgivare:www.giboden.sewww.giboden.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

I denna grupp hittar vi främst syrliga kyckling- och kalkonrätter. Citron, apelsin, syrlig ost e.d. ger rätten dess karaktäristiska smak som t.ex. i Mandarinkyckling på avokadobädd. Syrligheten är påtaglig, men sällan utpräglad.  LÄS MER
Kockens tips!

Enklaste sättet att följa Gi är att hoppa över tillbehör som potatis, pasta ris, bulger o.d. vilket alla ger mycket höga Gi-värden. Grönsaker är dock bra tillbehör. Enligt Gi-metoden kan man äta en dubbel portion av denna rätt, men inte en enkel portion med tillbehör. Med tillbehör är denna rätt rödlistad av Gi. Jämför alternativreceptet.

Kommentar
Liknande recept
Om oss