Confitbakad kyckling med cocacolasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Confitbakad kyckling med cocacolasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min( + 3 h )

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Kycklingklubba
    • 1 msk

      Matolja
    • Marinad:
    • 2 msk

      Honung
    • 1 dl

      Soja
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Tomatpuré
    •  

      Salt
    •  

      Chilipulver
    • Sås:
    • 1 msk

      Smör
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 0.50 dl

      Balsamvinäger
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1.50 dl

      Coca cola
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 5 styck

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 styck

      Aubergine
    • 4 gram

      Muffinsformar (metall)
  • Gör så här:
    1. Marinad: Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över. Låt stå kallt över natten eller i minst 2 timmar.

    2. Potatispuck: Sätt ugnen på 125ºC. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka potatis i ca 10 minuter. Mosa potatisen och blanda med lite smör, salt och peppar.

    3. Skala och kärna ur äpple. Skär den i 1 cm tjocka skivor. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor. Stek aubergine och äpple i lite smör på medelvärme i cirka 5 minuter.

    4. Lägg en aubergineskiva i botten på en muffinsform av aluminium. Spritsa potatismos över. Toppa med en äppleskiva.

    5. Kyckling: Häll lite olja över kycklingen och sätt in formen i ugn i cirka 35 minuter, tills kycklingen är precis genomstekt. 

    6. Sätt in potatispuck efter halva tiden, stektid cirka 15 minuter. Ta ut och vänd upp och ned på fat.

    7. Sås: Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Häll på balsamvinäger, socker, salt och peppar och låt koka på medellåg värme i cirka 5 minuter. Tillsätt cocacola när såsen har börjat tjockna. Låt koka i 5 minuter.

KOCK: L HanssonL Hansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pitabröd med kyckling
Om oss